Sanyi és Forrest

Sanyi és Forrest

Nincs elég gondod? Legyél egyéni cég Vol. 1.

2010. augusztus 30. - sannyi

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekünk az egyéni cégekhez kapcsolódó új jogszabályok gyakorlatban való alkalmazása elég nehézkesen halad. Tudom, hogy retardált vagyok, meg olyan lassan olvasok, amilyen szarul írok, de akkor is...
Még mielőtt a nehezebb falatokat tolnám le a nagyérdemű torkán egy pénztárcakímélő infó, egyenesen az APEH-től. Mondjuk az érdekelne, hogy ezt miért mostanában kellett, hogy megjelenjen :)

Tehát azon egyéni vállalkozók, akik egyéni céggé alakulnak kötelesek pénztárgépeiket (és taxamétereiket) az új adózói adatokra átíratni. Ezt - hasonlóan a gazdasági társaságok átalakulásához - azonban elegendőadószám átprogramozás formájában végrehajtani, tehán NINCS szükség adómemória cseréjére.
A pénztárgép szervíznaplójában az átállítást ettől függetlenül kötelező bejegyezni, valamint az örömteli eseményről 15 napon belül az illetékes APEH igazgatóságot is illik értesíteni. A szokásos adatlapon a sokatmondó„85. Változás a használatban egyéb okból”kódot tessék feltünteni.

A megspórolt pénzt rózsaszín csekken küldje mindenki sanyinak...

A bejegyzés trackback címe:

https://sandf.blog.hu/api/trackback/id/tr902259735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása