Sanyi és Forrest

Sanyi és Forrest

Központból jelentjük

2010. szeptember 23. - sannyi

Az Alkotmánybíróság Tevékenységre Jellemző Kereset nevű szappanoperában kifejtett véleményét már korábban közreadtuk. A téma egyre sürgetőbb, így a szakmai szervezetek összeráncolt homlokából kipattanó szikrákra is érdemes lenne figyelni.
Természetesen nem csak nekünk, HAHÓ NEM GÖRCSÖLÜNK MÁR Minisztérium!!!!
 

Az MKOE álláspontja a tevékenységre jellemző kereset szabályai kapcsán

A kormányzati szándék világos és támogatandó, a módszerek tekintetében a Magyar Könyvelők Országos Egyesületében a tagok továbbra is a kétségeiknek adnak hangot. Sajnos nem elégséges a módszertan, és nem lenne szabad visszaélni az Alkotmánybíróság engedékenységével, ha már "megágyazott" a TJK elterjedésének, hanem meg kellene ragadni az alkalmat és törvényi felhatalmazást kialakítva részletes NGM rendeletnek kellene szabályozni - a szakmai szervezetekkel egyeztetett módon az ágazati és területi jellemző kereseteket és a "feljegyzés" formai szabályait.

Ezért arra kérjük a pénzügyi kormányzatot, hogy készítsen elő törvényi felhatalmazást egy NGM rendelet megalkotására, amelynek fejezeteit az egyes - ebben együttműködni szándékozó - szakmai testület dolgozzon ki.

némi adalék itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://sandf.blog.hu/api/trackback/id/tr852317253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása