Sanyi és Forrest

Sanyi és Forrest

Felköp és alááll...

2010. október 15. - sannyi

Téged is két vodkában oldott xanax mélységbe szedál, ha az adótörvények eltérően értelmeznek kifejezéseket/időpontokat/gazdasági eseményeket?

Tipikus példa az előtársaság értelmezése. Az ezzel kapcsolatos, mondjuk úgy anomáliát izgalmasabbá teszi, hogy egy minisztérium két osztálya nem tudja/akarja összehangolni a számviteli és az adótörvényeket, közelebbről az Art-t.

 

Lássuk a lényeget!

 

Természetesen az engedékenyebb a Számviteli törvény. Itt gyakorlatilag az adószám nem feltétele a vállalkozási tevékenység végézésének. Erről a 2000. évi C törvény 11. § (5) bekezdése tájékoztat. Egyébként azt, hogy mit és hogyan kell benyújtani beszámolási szinten, mint előtársaság érdemes a 135. § magasságában keresgetni.

 

Az adózás rendjéről szóló törvény azért mondjuk úgy, fifikás! A bejelentési kötelezettségek tekintetében elismeri az adószámmal nem rendelkező előtársaságot is (természetesen csak a munkavállalók tekintetében 16. § (9) bekezdése), sőt az értelmező rendelkezések kapcsán is a számviteli törvénnyel azonos a fogalmi meghatározás (178. § 10. pont), de aztán nézzünk rá a 16. § (1) bekezdésére! Ez alapján adóköteles tevékenységet csak adószámmal rendelkező adózó folytathat. Tehát a cégeljárás előtt kiállított számlák áfa, tao, stb. kapcsán mehetnek a levesbe...

 

Szerintetek???

A bejegyzés trackback címe:

https://sandf.blog.hu/api/trackback/id/tr622371961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása