Sanyi és Forrest

Sanyi és Forrest

SZaJnálom...

2010. augusztus 30. - sannyi

A KSH a magyarországi bürokrácia egy fontos és teljesen szükségtelen gittegylete. Személy szerint nem tekintem őket partnernek, sőt ahol lehet támogatom az adatgyűjtés pontosságát azzal, hogy én nem küldök be semmit.
Valószínű, hogy mások is nagyon komolyan veszik a statisztikai hivatalt, ezért is nem érdekelt senkit, hogy a KSH elnöke szépen suttyomban kivonta az SZJ számokat a forgalomból.

Korábban már írtam róla, hog a TEÁOR változás csak az utolsó előtti lépés volt az Uniós egységesítés lépcsőjén. Az Eurostatnál, ahol a többi EU-s hivatalhoz hasonlóan egy kicsivel több egyenes uborkát majszoltak el a kelleténél szinte minden osztályozási rendszert központosítottak. Ezek közül a TESZOR vált aktuálissá (április 21-től), természetesen a 2008-as verzió.

Ez befolyásol valamit? Adózás szempontjából nem. Az Art, valamint az Áfa törvény ezt követően is az SZJ számokat, azoknak is a 2002. szeptember 30-i változatait használja.

A bejegyzés trackback címe:

https://sandf.blog.hu/api/trackback/id/tr872257603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása