Sanyi és Forrest

Sanyi és Forrest

Szabadságtervezési segédlet 2009

2008. szeptember 03. - sannyi

Immár lassan 4 hónapja, hogy teljes titokban megérkezett...a jogszabály, amelyet a munkavállalók többsége - ki a szomszédtól, ki a piacon elcsípett félmondatokból, netán a szobaajtóban fülelve összeszedegetett információmorzsákból - ismer.
Mi most megosztjuk a közzel, a teljes, vágatlan és cenzúrázatlan (mondhatni pucér) valóságot. Következzék hát, a 16/2008. (IX. 26.) SZMM rendelet a 2009. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről:

A Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény 125. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a szociális és munkaügyi miniszter feladat- és hatásköréről szóló 170/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. § a) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § (1) E rendelet hatálya - a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel - kiterjed minden munkáltatóra és az általuk foglalkoztatottakra.
(2) E rendelet hatálya nem terjed ki a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatónál, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjére.

2. § A 2009. évi munkaszüneti napok körüli - a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó - munkarend a következő:

a)  január 10., szombat - munkanap,
    január 2., péntek - pihenőnap,

b)  augusztus 29., szombat - munkanap,
    augusztus 21., péntek - pihenőnap,

c)  december 19., szombat - munkanap,
    december 24., csütörtök - pihenőnap.

3. § Az általánostól eltérő munkaidő-beosztásban foglalkoztatott munkavállalók munkarendje - a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény 118. § (1) bekezdése alapján - a 2. §-tól eltérően is meghatározható.

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba, és 2009. december 31-én hatályát veszti.

A bejegyzés trackback címe:

https://sandf.blog.hu/api/trackback/id/tr461642568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása