Sanyi és Forrest

Sanyi és Forrest

Számvitel fricskák

2009. január 03. - sannyi

A legfontosabb változás a kötelezően elkészítendő szabályzatok (számviteli politika) körében meghatározott pénzkezelési szabályzat kötelező tartalmi elemeinek pontosítása, ezen belül is a napi záró készpénzállomány maximális összegének meghatározása. Az új előírás szerint az előző évi összes bevétel 1,2%, de minimum 500.000 Forint lehet az átlagos napi záró készpénzkészlet. Az így meghatározott készpénzkészletet meghaladó pénztáregyenleg – ellenőrzés esetén – bírságot vonhat maga után. Az ön vállalkozására vonatkozó maximális házipénztár egyenleg meghatározása miatt kérjük, keresse munkatársainkat!
Tényleges egyszerűsítés és könnyítés a más devizára történő áttéréshez kapcsolódó módosítás. Ez alapján a devizára vonatkozó arányszámot csökkentették, továbbá lehetőséget biztosítottak az euróban történő beszámoló készítésre egyéb devizában történő könyvvezetés esetén is.
Kibővült az egyéb bevételek és ráfordítások köre, ez a módosítás elsősorban a pontosítást szolgálja, így hivatalosan is elszámolhatóvá vált az 1 és 2 forintosok bevonása miatti kerekítés egyéb bevételként, ráfordításként. Ez a rendelkezés visszamenőleges hatályú, tehát már 2008-ra érvényes.

A bejegyzés trackback címe:

https://sandf.blog.hu/api/trackback/id/tr711642731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása